Kijken en zien: even op adem komen

Uit het weekblad De Serrist van donderdag 12 november 2020

Door de veranderde leefomstandigheden, hebben de mensen stilaan heel wat andere gewoonten. Ze blijven meer thuis en in hun woonomgeving. Ze (her)ontdekken die leefsfeer heel intens én vinden er een andere routine. Betekent dat ook meer fietsen, wandelen of eens rustig op een bankje zitten? Zeker, dat hoort er voor velen bij. ‘Veel meer valt hier nu niet te beleven’, zeggen ze. De mens is een gewoontedier. Sinds maart neemt Jean-Pierre Dubois heel vaak zijn fototas mee. Vaker dan voordien. Veel foto’s maakt hij toch toevallig, heel onverwacht, als hij het minst verwacht. Dat leverde al veel beelden op voor mooie wekelijkse bijdragen. Mensen willen even op adem komen. Dat blijft overduidelijk. Van de nood maken ze een deugd.

Meeneemgerechten? Veel restaurantuitbaters bieden ze aan om nu toch iets te kunnen verdienen. Ze doen dat heel spitsvondig en creatief. Met veel moed en energie. In Lokeren staat zelfs een kraam ‘Buikje vol’ op de Markt, om daarin de bereidingen van brasserie-restaurant De Postiljon daarachter te verkopen. Er stonden al enkele klanten in de rij, zaterdag 7 november 2020 om 16:16 uur. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Even uitblazen op de Markt tijdens die onwaarschijnlijk zonnige herfstdag? Op een stenen bank of toch eerst een rondje met de kinderen fietsen? Dat kon heel goed, zaterdag 7 november 2020 om 16:16 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Intussen even uitblazen en een nieuw berichtje op het mobieltje lezen op de Markt van Lokeren. Zaterdag 7 november 2020 om 16:17 uur. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Iedereen wil een aangenaam plekje. Hier op de trap van het stadhuis. Zaterdag 7 november 2020 om 16:18 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ook op de steiger naast de Durme in Lokeren was het best leuk, zaterdag 7 november 2020 om 16:15 uur. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Wandelen met het kindje: het was er heel goed weer voor. Zaterdag 7 november 2020 om 16:15 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Op adem komen na een stevige fietstocht? Geen probleem, zaterdag 7 november 2020 om 16:15 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Na de boodschappen bijpraten met een meeneemkoffie? Zaterdag 7 november 2020 om 16:14 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Geen terrasjes? Dan maar van de nood een deugd maken. Bijna alle bankjes waren bezet, zaterdag 7 november 2020 om 16:14 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ook de hond heeft recht op een gezonde wandeling. Zaterdag 7 november 2020 om 16:19 uur in Lokeren. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.