Kijken en zien: als honden konden bidden, zou het kluiven regenen

Uit het weekblad De Serrist van donderdag 19 augustus 2021

Tussen de regenbuien door, blijft het af en toe droog. Niet alleen de mensen laten er dan geen gras over groeien. Verslaggever Jean-Pierre Dubois heeft ook daar oog voor. De titel boven dit stuk? Dat is een oud spreekwoord, over het soms overbodige woord ‘als’. Tja, als het droog blijft, zien we nog eens iets. Merkwaardige taferelen met een hond, bijvoorbeeld. Hier alvast een leuke bijdrage met meer dan een denkbeeldige conversatie tussen hond en fotograaf. Als honden konden praten, zouden ze nog meer vertellen. Al zien we ook veel zonder die uitleg, toch?


In februari was het zonnig en warm. Meer dan één baasje ging toen wandelen met zijn viervoeter. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Hond met baasje op perron 1 van Gent-Sint-Pieters. Waar blijft die trein? Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ha, daar is hij, onze trein. Wachten in ongewone tijden. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Wachten? Een pootverheffende bezigheid kan niet altijd wachten. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Even wachten voor die fotograferende meneer? Ik had hen meteen opgemerkt, die mooie, witte honden, daar aan de rand van de volkswijk Klein Rusland in Zelzate. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Tja, op wat wachten we eigenlijk, daar in die lange winkelstraat in Leuven? Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

De kust is veilig. Er is geen gevaar meer. Steek maar over… Komaan, op wat wacht je? Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ik ben maar een heel klein beestje. Je moet al heel goed naar de foto kijken om mij te zien. Maar kijk, hoe moedig stap ik mee met mijn baasjes, tijdens hun lange wandeling door de zomerse stad. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Tja, waarom staan we hier nu weer? Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ha, daar is het baasje. Eindelijk. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.


Zo baasje, zo hond? Niet altijd. Het hondje blijft liever even staan, terwijl de dames uitrusten op een bankje. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.

Ja, bekijk me maar eens goed. Ik zit graag op mijn gemak. En ik ben niet de enige hond. Op de schoot van mijn baasje, zit er nog eentje zoals ik. Maar dat kan u nu niet zien. Foto: copyright Jean-Pierre Dubois.